vineri, 9 septembrie 2011

Alcalinitatea- ph-ul

Termenul de “pH” se refera la “potentialul de hidrogen”, care este o unitate de masura a concentratiei ionului hidrogen ( H+ ) si de asemenea se foloseste pentru masurarea aciditatii sau alcalinitaii substantelor. Scala de pH este cuprinza intre zero (0) in partea acidica si 14 in partea alcalina. O solutie neutra are pH-ul 7. Scala pH-ului este logaritmica, deci o schimbare a unei unitati de pH implica o schimbare de 10 ori mai mare in concentratia de ioni de hidrogen. De exemplu un pH de 6 este de 10 ori mai acid decat pH-ul 7 si este de 100 de ori mai acid decat un pH de 8. Vedeti astfel ca o simpla schimbare a pH-ului poate fi foarte semnificativa.
In corpul uman pH-ul este critic – in special cel al sangelui. Limitele in care pH –ul sangelui este considerat normal sunt intre 7,30 si 7,45. pH-ul sangelui este un indicator direct care arata cat oxigen este disponibil pentru celule. Sangele la un pH de 7,45 contine cu 65% mai mult oxigen decat pH-ul de 7,3. Lipsa oxigenului si acidoza metabolica rezultata este o componenta a fiecarei boli cunoscute.


Sangele de pH 7,3 este mai gros decat sangele cu un pH mai alcalin. Acidul este partial responsabil penrtr formarea de cheaguri. Un pH mai redus inseaman sange mai gros, care este mult mai dificil de pompat. Atat deshidratarea cat si sangele cu pH mai scazut sunt astazi considerate cauzele hipertensiunii arteriale.
In ziua de azi, corpurile celor mai multi oameni si lichidele interstitiale sunt mult mai acide decat ar trebui. Acesta este rezultatul unei diete sarace (bogata in dulciuri, bauturi racoritoare, exces de proteine si carbohidrati rafinati), deshidratare, stresul si poluarea mediului inconjurator. Fiecare din acestea contribuie la acidoza si din pacate, cauzeaza bolile si imbatranirea prematura. Pe langa consecintele mentionate, acidoza reduce abilitatea corpului de a absorbi minerale si elemente nutritive. Se reduce productia de energie si se incetineste regenerarea celulara. Acidoza este responsabila pentru intarirea peretilor arteriali si ne face mai susceptibili la oboseala si boli. Intr-un corp foarte acid, mentinerea pH-ului sangelui este foarte dificila: cateodata corpul tau nu are alta sansa decat sa sustraga minerale alcaline din organe si alte tesuturi – precum si din oase si dinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu