miercuri, 27 iulie 2011

Simptome obisnuite in deshidratare

Oboseala - Deshidratarea cauzeaza incetinirea activitatii enzimatice.
Constipatia - In timpul deshidratarii, colonul sustrage mai multa apa decat normal, pentru a aproviziona fluide necesare altor parti ale corpului.
Afectiuni digestive – Deshidratarea reduce secretiile sucurilor digestive. Aceasta poate fi cauza arsurilor, gastritei si a ulcerelor.
Hipertensiune arteriala – Volumul sangelui din corp este in cea mai mare parte apa. Deshidratarea cauzeaza ingrosarea sangelui ceea ce face dificila circulatia si pomparea lui.
Colesterolul – Deshidratarea cauzeaza pierdere de apa. Corpul produce mai mult colesterol in tentativa de a opri pierderea de apa.
Tulburari respiratorii – O cantitatea mare de apa este eliminata in timpul respiratiei normale. Deshidratea rezulta in limitarea cailor aeriene in incercare de a opri pierderea de apa.
Dezechilibrul acido-bazic – Deshidratarea reduce semnificativ abilitatea organismului de a elimina deseurile acide.
Obezitatea – Setea este adesea confundata cu foamea. Cand mancarea este consumata pe cheltuiala apei, se ajunge la cresterea in greutate.
Afectiuni ale pielii – Pielea este organul cel mai mare de detoxificare a corpului. Lipsa apei restrange eliminarea toxinelor prin piele si de asemena rezulta in imbatranire prematura.
Ficatul, rinichii, vezica urinara sunt afectate – Toate aceste organe importante necesita cantitati copioase de apa pentru functionare si detoxificare. Deshidratarea creste concentratia toxinelor care trebuiesc eliminate prin aceste organe.
Probleme articulare – Cartilajul este in principal apa. Deshidratarea creste deterioararea abraziva si intarzie vindecarea.
Imbatranirea prematura – Corpul unui nou nascut este peste 90% apa. Cantitatea de apa scade odata cu varsta pana aproape de 50% la unii batrani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu