miercuri, 27 iulie 2011

Simptome obisnuite in deshidratare

Oboseala - Deshidratarea cauzeaza incetinirea activitatii enzimatice.
Constipatia - In timpul deshidratarii, colonul sustrage mai multa apa decat normal, pentru a aproviziona fluide necesare altor parti ale corpului.
Afectiuni digestive – Deshidratarea reduce secretiile sucurilor digestive. Aceasta poate fi cauza arsurilor, gastritei si a ulcerelor.
Hipertensiune arteriala – Volumul sangelui din corp este in cea mai mare parte apa. Deshidratarea cauzeaza ingrosarea sangelui ceea ce face dificila circulatia si pomparea lui.
Colesterolul – Deshidratarea cauzeaza pierdere de apa. Corpul produce mai mult colesterol in tentativa de a opri pierderea de apa.
Tulburari respiratorii – O cantitatea mare de apa este eliminata in timpul respiratiei normale. Deshidratea rezulta in limitarea cailor aeriene in incercare de a opri pierderea de apa.
Dezechilibrul acido-bazic – Deshidratarea reduce semnificativ abilitatea organismului de a elimina deseurile acide.
Obezitatea – Setea este adesea confundata cu foamea. Cand mancarea este consumata pe cheltuiala apei, se ajunge la cresterea in greutate.
Afectiuni ale pielii – Pielea este organul cel mai mare de detoxificare a corpului. Lipsa apei restrange eliminarea toxinelor prin piele si de asemena rezulta in imbatranire prematura.
Ficatul, rinichii, vezica urinara sunt afectate – Toate aceste organe importante necesita cantitati copioase de apa pentru functionare si detoxificare. Deshidratarea creste concentratia toxinelor care trebuiesc eliminate prin aceste organe.
Probleme articulare – Cartilajul este in principal apa. Deshidratarea creste deterioararea abraziva si intarzie vindecarea.
Imbatranirea prematura – Corpul unui nou nascut este peste 90% apa. Cantitatea de apa scade odata cu varsta pana aproape de 50% la unii batrani

luni, 25 iulie 2011

Apa alcalina ajuta la eliminarea aciditatii

Cantitatea si tipul de apa consumata poate ajuta foarte mult la eliminarea acidozei.
Apa alcalina ionizata este produsa cu ajutorul unui aparat numit ionizator de apa. Ionizatorul de apa, putin mai inalt si mai gros decat un dictionar, este un aparat electric care se conecteaza la robinetul din bucatarie pentru a efectua electroliza apei inainte de a fi bauta sau utilizata in bucatarie pentru gatit sau curatat.



Caracteristici ale apei alcaline sunt:
1.Alcalinitate- Stilul nostru de viata stresant, mediul inconjurator poluat, alimentatia nesanatoasa suprasolicita sistemul natural de aparare al organismului impotriva aciditatii.

2.Gust mai bun- Sucurile facute cu apa alcalina au un gust mai putin intepator deoarece apa neutralizeaza acizii.Cafeaua si ceaiul capata un gust mult mai rafinat daca sunt preparate cu apa alcalina.
Atunci cand sunt preparate cu apa alcalina, legumele isi pastreaza textura, culoarea, mineralele si vitaminele care in mod normal se pierd prin fierbere.

3.Microgruparea moleculelor pentru o mai buna hidratare

4.Proprietati antioxidante

5.Putere de detoxifiere-  prin indepartarea reziduurilor acide si a toxinelor acumulate zilnic din aer, medicamente, alimentatie, sau generate pe stres

Cauze care conduc la acidoza

Acidoza este unul din factorii care asigura conditiile dezvoltarii multor boli: guta, arsuri la stomac, dureri musculare, gastrita, osteoporoza, boli de piele, obezitate, hipertensiune, diabet, pietre la rinichi, boli de inima, cancer. Un corp aflat intr-o stare acida se imbolnaveste mai usor si imbatraneste mai repede.Cateva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipatie, probleme digestive cum ar fi indigestia si balonarile, guta, dureri ale incheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, cresterea in greutate, slabirea sistemului imunitar.
Cauze care conduc la acidoza: alimentatie neadecvata, consum insuficient de apa, stres, sedentarism.
Consumul de alimente acide este principala cauza a declansarii acidozei in corp. Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; branza+paine, etc) determina crearea conditiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, bauturile alcoolice sau acidulate creaza deasemenea aciditate in corp. Consumul insuficient de apa este o alta cauza a acidozei deoarece apa este necesara pentru a spala reziduurile acide din corp

sâmbătă, 23 iulie 2011

Consumul de apa alcalină şi acidă în vindecare mai multor boli:


Acnee: se spala fata prima data cu apa acida, dupa care cu apa alcalina;
Afectiuni ale rinichilor: se bea cat mai multa apa alcalina;
Alergii: se consuma 1 l/zi apa alacalina;
Amigdalita, laringita: gargara de 5 ori/zi cu apa acida, dupa care se bea apa acida;
Arsuri: se sparg basicile, comprese cu apa acida 10 minute, se spala cu apa bazica de 3 x 3;
Arsuri in zona stomacului: 100 g apa alcalina;
Artrita: cantitate cat mai mare de apa alcalina:
Astm: 1 l/zi apa alcalina:
Boli degenerative: apa cat mai multa:
Cancer: se bea apa alcalina;
Colesterol: se bea apa alcalina;
Constipatie: se bea apa alcalina;
Cosuri: 1 l/zi apa alcalina;
Deficiente ale sistemului imunitar: 1 l/zi apa alcalina;
Depresie: se bea apa alcalina;
Dermatita: se spala cu apa acida, dupa care se spala cu apa alcalina;
Diabet: se bea cantitati mari de apa alcalina;
Diaree: de doua ori/zi a cate 200 g apa acida;
Dureri ale incheieturilor: se bea 100 g apa acida, doua zile de 3 ori/zi;
Dureri de cap: 100 g apa acida;
Dureri de dinti: clatirea cavitatii bucale cu apa acida;
Dureri de piept datorate racelii: se spala cu apa acida 10 min, dupa care 5 min cu apaalcalina;
Dureri musculare dupa exercitiile fizice: ingerare de apa alcalina ionizanta;
Fungi, ciuperci, transpiratia picioarelor: se spala picioarele cu apa acida, dupa care 5 min cu apa alcalina;
Gripa: se bea 200 grame apa alcalina seara:
Gripa si raceala: gargara 10 minute cu 200 grame apa; se bea apoi 200 grame apa alcalina; durata 2-3 zile;
Guta: cantitate mare de apa alcalina;
Hemoragii: se bea apa alcalina in cantitati mari;
Hemoroizi: se bea 250 grame de apa alcalina din 4 in 4 ore;
Herpes:se spala 10 min cu apa acida, dupa care cu apa alcalina;
Hipertensiune: 1l/zi apa alcalina;
Inflamatii: se spala cu apa acida, dupa care compresa de apa alcalina;
Inflamatii ale ficatului: se bea cat mai multa apa alcalina;
mahmureala: se bea cat mai multa apa alcalina;

Diabetul zaharat si apa alcalina


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care il puteti face in prevenirea si tratarea diabetului este acela de a alcaliniza organismul pentru echilibrarea PH-ului, de a stabiliza nivelul zaharului din sange, de a reduce excesul de greutate si de a energiza astfel intregul corp.
Cercetarile din Japonia, Rusia şi alte ţări arată că apa alcalina este un războinic eficient in lupta impotriva diabetului zaharat. Apă alcalină este bogata in hidrogen activ şi, prin urmare, poate duce la vindecare. Pacientul cu diabet zaharat va suferi deseori de o piele uscată, lipsa de energie şi de ulcer. Apa restructurata pentru a creşte prezenţa alcalina serveşte ca un antioxidant. Atunci când e introdusa intr-un plan nutriţional, pacienţii răspund remarcabil la acest tratament.
Apă alcalină s-a dovedit benefica în tratamentul diabetului zaharat in multe tari din est. În Japonia, doctorii cer pacienţilor sa bea aproximativ 9 - 10 pahare de apa alcalina ionizata pe zi. Ionii grei de oxigen din apă combat eficient radicalii liberi din organism. Odată ce radicalii liberi sunt eliminati , organismul uman începe să răspundă la apa vie alcalina.
Apă alcalină, în esenţă, scade dimensiunea moleculelor în organism, crescând în acelaşi timp hidratarea. Apa, de asemenea, ajuta circulaţia sanguină. Diabetul zaharat este cauzat de incapacitatea pancreasului de a produce insulină în mod adecvat. Revistele japoneze medicale spun ca disfunctia pancreasului la pacienţii cu diabet zaharat se datoreaza prezenţei radicalilor liberi. Apă alcalină, scriu revistele, este un agent natural în inversarea efectelor acestor radicalilor liberi.


Diabetul de tip I
"Cu 15 ani in urma am fost diagnosticat cu diabet de tip I si am facut tot ce mi-a stat in putinta sa-mi controlez glicemia. De asemenea, am avut periodontita de aproape 2 ani. In 24 de ore dupa ce am baut apa Kangen, am observat ca am mai multa saliva in gura (gura uscata este un lucru foarte obisnuit la diabetici). Dupa 2 luni mi-am vizitat dentistul si mi s-a spus ca periodontita a disparut. Pe parcursul a pAtru luni am fost in stare sa-mi scad insulina cu 68%. Sunt in stare acum sa fac lucruri pe care nici nu mai visam sa le mai fac vreodata. Apa este fantastica!"

Apa alcalina buna pt mai multe boli


Apa alcalină neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc şi le lichefiază pentru a fi eliminate prin organele excretoare.

Aproape toţi oamenii suferă, din cauza greşelilor de alimentaţie şi a poluării mediului, de prea multă aciditate în corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Din cauza arderilor deficitare, hrana se transformă în reziduuri acide, pe care corpul le elimină, în parte, prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în ţesuturi.

Tratamentul cu apă alcalină a fost considerat de succes de către societăţile medicale japoneze pentru următoarele boli: dureri de cap, artrită, afecţiuni ale aparatului circulator, aritmii funcţionale ale inimii, epilepsie, dislipidemii, astm bronşic, tuberculoză, meningită, boli ale ficatului şi rinichilor, stări de vomă, gastrită, diaree, hemoroizi, diabet, constipaţie, boli de ochi, cancer la organele genitale, dereglări menstruale, boli ale urechilor, nasului şi gâtului.

vineri, 22 iulie 2011

Alcalinul neutralizeaza acidul


Apa alcalină neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc şi le lichefiază pentru a fi eliminate prin organele excretoare.
Un exemplu care ne ajută să intelegem acest lucru este atunci când dorim să spălăm ceva murdărit cu grăsime. Aceasta grăsime nu poate fi indepărtată numai cu apă de la robinet. Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea şi a curăţa. Grăsimea este acidă si săpunul este alcalin.
Aşa cum ne spălăm corpul la exterior, indepărtând murdaria, nu trebuie să neglijăm murdăria din interior.
Fiecare organism stochează reziduurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestă în funcţie de locul unde sunt stocate reziduurile. Surplusul de grăsime este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. O cură de slăbire trebuie întotdeauna să înceapă cu proces de alcalinizare. Fără alcalinizare fluidele corporale nu vor putea dizolva grăsimea şi situaţia este similară cu încercarea de a dizolva untul în apă. Când vom întelege că bolile degenerative ale adulţilor sunt cauzate de acumulările de deşeuri acide, nu va mai fi nici un dubiu că utilizarea apei alcaline ne îmbunătăţeşte sănătatea. Pentru a duce o viaţă lungă şi sănătoasă, mai întâi trebuie să eliminăm deşeurile acide din corpul nostru. Cel mai bun şi uşor mod de a scăpa de aceste deşeuri acide este să le lichefiem şi să le neutralizăm cu apă alcalină. Apa alcalină nu are valoare nutriţională sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza şi lichefia deşeurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia - deci sănătatea şi starea de bine.

De ce sa consumam APA ALCALINA?


Aproape toţi oamenii creează datorită condiţiilor de alimentaţie şi datorită poluării mediului, prea multă aciditate în corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. După o ardere deficitară datorită tulburărilor de metabolism, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul elimină o parte din aceste reziduuri prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în tesuturi.
Pentru a putea trăi, sângele şi celulele noastre trebuie să fie uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul poate face un compromis nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide în reziduuri acide solide. Deci corpul poate menţine aceste reziduuri acide, dar le va stoca pe o perioadă nedeterminată, neafectând pH-ul în restul corpului. Aşa că le stochează într-o grămadă de locuri şi moduri, inclusiv în grăsime. Ingrăşarea este rezultatul necesităţii de a se creea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.
Concluzie: prima dată apare hiperaciditatea şi apoi se instalează obezitatea sau depunerile inestetice de grăsime. Alte exemple de reziduuri acide solide sunt: starea inflamată a diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului (infecţii diverse, inflamaţii cronice sau depozite solide cum sunt calculii renali (urati, oxalaţi) sau biliari. Analizele sangiune pot evidenţia această stare acidă prin următoarele date: VSH şi fibrinogen crescut, acid uric, acizi graşi şi trigliceride crescute, etc.
Acumularea acestor reziduuri acide reprezintă procesul îmbătrânirii şi degenerării.

joi, 21 iulie 2011

De ce este importanta apa?

1. Ea este fundamentul vietii, reprezinta 80% din corpul nostru.
2. Apa este baza pentru toate fluidele corpului – incluzand sangele, limfa si sucurile gastrice.
3. Apa este critica pentru transportul si absorbtia elementelor nutritive si de asemena pentru eliminarea deseurilor si a toxinelor.
4. Apa regleaza temperatura corpului, lubrifiaza articulatiile, inconjoara organele interne pentru protectie si umidifica tesuturile


Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent de spalare si curatare pentru organism. Ea usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie. Ca o componenta majora a plasmei din sange, apa este necesara in transportul nutrientilor catre fiecare celula din corp.
Daca organismul este deshidratat, apa va fi luata de la organele mai putin vitale si transportata catre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul muscular. Consumul unei cantitati insuficiente de apa va duce in timp la deshidratare cronica afectand pH-ul corpului si cauzand grave probleme de sanatate.

Apa alcalina Kangen


-3 tipuri apa Kangen alcalina (8,5 pH, 9.0 pH. 9,5 pH), ideala pentru baut dar si pentru gatit. Alimentele preparate vor fi mai gustoase.
-Apa Neutra (7.0 pH), sigura apa care nu trece prin filtru de electroliza.
-Apa Acida este o apa de frumusete (4.0 pH- 6.o pH), ofera pielii un aspect mai tanar datorita proprietatiilor sale astringente.
-
Apa Puternic acida (apa dezinfectant 2,5 pH) inlocuieste cele mai multe chimicale pe carele folosim in bucatarie sau baie pentru a dezinfecta

-Apa Kangen Puternica (Apa detergent 11,5 pH) inlocuieste cu succes detergentul de rufe, solutiile de spalat parchetul gresia etc. Se foloseste si pentru spalarea alimentelor indepartand pesticidele si ierbicidele